Fars pige❤️

Fra tough on crime til direkte stupid on crime


“Fra tough on crime… til direkte stupid on crime”

Billedet er taget idag af journalist Emil Jørgensen fra Avisen Danmark ifbm. en artikel ang. regeringens nye udspil til en bandepakke.

I kender mig, selvom jeg tit er på Christiansborg ifbm. mit arbejde, så afstår jeg fra den partipolitiske del af spillet – men tager til gengæld uden forbehold – bladet fra munden og kalder en spade for en spade….

Uagtet, hvor forurettet magthaverne bliver.

Uagtet, hvor upopulær jeg bliver.

Der er forsvindende og foruroligende lidt positivt at sige om den nye bandepakke.

Bandepakken sigter, som alle sine forgængere og formentlig sine efterfølgere, på flere nye lovbestemmelser samt længere straffe uden fokus på reel tidlig forebyggelse eller reel resocialisering ifbm. samt afslutning af afsoning af fængselsdomme ol.

Og hvorfor er det et problem?

Fordi l*rtet ikke virker!

Der findes INGEN evidensbaseret forskning, som viser en korrelation imellem længere straffe og en lavere ressidiv (altså færre folk som ryger ind for anden gang)!

Læs lige det igen!

INGEN forskning som viser det virker.

Jeg havde debatten med vores tidl. Justitsminister Søren Pape Poulsen for et par år siden ifbm. hans “tough on crime” position, hvor jeg supplerede med, at det SKAL støttes op med en “smart on crime”, hvor forskning og praksiserfaring danner grundlag for udviklingen af vores kriminalpræventive indsats i Danmark.

Bagefter fortsatte dialogen med den nu forhenværende justitsminister Nick Hækkerup, som solo fortsatte ud “tough on crime” sporet, og i disse dage har justitsminister Mattias Tesfaye med udspillet demonstreret med al tydelighed, at “tough on crime” taktstaven fortsat svinges i alle retninger

Her næsten 10 år senere samt 3 justitstministre, tonsvis af uvildig forskning, masser af videnskabelige artikler og en lang række praktikkere, som enigt peger på det katastrofalt manglende fokus på forebyggelsen, samt det patalogisk synlige symbolpolitiske element i fortsat blindt at øge straframmerne mod amerikanske højder, samt forsøget på (igen) at konstruere vildledende skræmmebilleder for at rette befolkningen ind på plads, vil jeg blot ønske @Mette Frederiksen , Mattias og resten af regeringen tillykke med følgende milepæl:

I en dansk historisk sammenhæng er jeres nye bandepakke ikke alene “tough on crime” – den er direkte “stupid on crime”. 

I har formentligt høstet stemmerne til jeres genvalg, men i har svigtet jeres ansvar for Danmark.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fars pige❤️