Nytårstalen fra den lave ende af socialklasserne

Der er 10 år og en hel verden til forskel

“Der er 10 år, en skizofrenidiagnose og en hel verden imellem disse to mænd”

Jeg fyldte idag 38 år, hvilket betød, at en meget specifik milepæl var nået for mig:

På PRÆCIS samme dag for 10 år siden, sad jeg i fængsel for 3. gang.

Min gode ven var (kort efter min anholdelse) blevet dræbt, jeg var igen rodet ind i en blodig konflikt, sad i fængsel for at have lavet en bank – det hele var kørt alvorligt af sporet. Igen.

Men denne gang havde jeg fået nok.

Billedet til venstre er taget kort tid før 3. anholdelse, hvor jeg stadig var et fuldgyldigt medlem i rockermiljøet.

Samtlige mærker og colours på min vest er naturligvis anonymiseret.

Billedet til højre er fra idag, med pigernes sparegris-mønter i hånden, imens jeg overvejer, om jeg som deres far OG fødselsdagsbarn må bestemme, at de har lyst til at give mig HELE deres opsparing i gave😂

Men her til aften sidder jeg dog med en følelse af, at det hele virker for godt til at være sandt – det må være en drøm, og om lidt vågner jeg.

Tilbage i cellen på Vestre Fængsel.

But I didn’t

It’s real – all of it.

10 år gik og jeg klarede de bump og ar, som livets vej tildeler os alle, jeg overlevede et attentatforsøg via en bilbombe, og jeg endda med, at det liv jeg altid havde drømt om…

Faktisk fik jeg mere til end dét, og måske også langt mere, end hvad én som mig i virkeligheden fortjener.

Jeg underviser på div. universiteter og prof.højskoler og har holdt tæt på 500 soloforedrag.

Jeg forsker og publicerer videnskabelige artikler i hhv. nationale og internationale anerkendte tidsskrifter inden for kriminalitets- og EXIT-området.

Jeg var projektleder på TV2 Lorry på et kæmpe projekt – involverende 1200 unge fra 37 kommuner.

Jeg udd. mig som bestyrelsesmedlem fra CBS, blev valgt ind i en stribe bestyrelser lige fra politiske lokal- regions- og hovedbestyrelser, til Patientforeningen for HIV positive, til bestyrelsen for #EnProcentErNok osv.

Jeg blev sågar i 2019 nomineret til en pris som årets leder af “ Lederne” Danmarks største fagforening for selvstændige, for mit arbejde med NGO’en #Enprocenternok ‘s rådgivningscenter. (DK’s ENESTE selvfinansierende rådgivningscenter med 20 frivilige rådgivere, som yder rådgivning uden beregning mandag-fredag 15-21)

Jeg stiftede organisationen #EnProcentErNok, som har mere end 250 frivillige fordelt på 7 afdelinger bla., www.epenexit.dk (Danmarks største foreningsdrevne Exitprogram), jeg konstituerede bestyrelser og tænketanke.

Og som den aller seneste, og for mig utroligt vigtige beslutning ift. min og pigernes fremtid, har jeg efter 14 års ledelse samt ejerskab, sat mine sidste to (investerings) udlejningsejendomme i Næstved til salg (igennem EDC Næstved) – med det formål, at udvikle min karriere ved at brobygge ind i en ny branche.

Salgsinfo til de interesserede i sammenhæng med køb af ejendommene som investering:

– Der er 2 beboelseslejemål + 1 erhvervslejemål i hver ejendom.

– Jeg har lavet et henvisningshonorar (dvs. et honorar som udbetales til vedkommende som henviser en køber) på 100.000 kr. pr. ejendom)

– Jeg kan personligt medfinansiere op til 750.000 kr. pr. ejendom.

Men idag – 10 år senere – fylder jeg altså 38 år.

Et årti gik, jeg udviklede mig og lærte af mine fejl, ved grundigt at analysere min bevægelse hertil samt at tage ansvar og undskylde, hvor det var påkrævet.

Men hvis blot det var muligt for mig, ville jeg sige til den unge mand til venstre på billedet:

“Dét der er ikke kærlighed, de er ikke din familie og du hører ikke til der.
Du voksede op i en dysfunktionel utryg familie, og derfor føler du dig nu tryg i kaos og utryghed, fordi det er velkendt for dig – men det gør det hverken rigtigt eller blot tilnærmelsesvist sundt eller meningsfuldt for dig.
Giv slip på det hele, bryd mønsteret du bærer på, udvikl din egen familie og vær den mand og far, du selv manglede, da du voksede op.
Du ER god nok, og det hele skal nok gå.”

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårstalen fra den lave ende af socialklasserne