“Kandidat 37” - lost causes

Hvis ikke du tror på det…

Det er snart 10 år siden, at jeg trak mig fra en ledende stilling i et hårdt kriminaliseret bande-rockermiljø – fordi jeg ville noget andet med mit liv.

Jeg ville have min egen lille familie, som jeg kunne beskytte og tage mig af – og jeg ville være far.

Jeg ville gerne have en normal hverdag, men jeg var uklar på, hvad dette præcis indebar.
Jeg fantaserede om børnefødselsdage, om at fejre højtider, om af spise aftensmad samlet omkring bordet – om rejser til verdens afkroge – om at plante træer, i hvis skygge jeg aldrig selv ville sidde.

Der er gået snart et helt årti, hvor mit fokus har været centreret omkring at exitte folk fra miljøerne – frem for at rekruttere dem dertil.

Og sikke en rejse det har været.

Jeg elsker mit arbejde – skønt det til tider er hårdt, da reglerne for mig er anderledes, end de er for mine “kollegaer” i systemet, det være sig politiet, kriminalforsorgn og kommunen.

Jeg er nødt til at bevæge mig anderledes end dem – jeg er nødt til at være forsigtig på en anden måde – da mit sikkerhedsnet er et andet.

Men jeg elsker nu engang, det jeg laver, og jeg kan mærke, at jeg bliver en bedre mand af det, og at det samtidig bevæger mig imod mine mål om et familieliv, en karriere og en “almindelig” hverdag med familie og aftensmad til faste tider.

I weekenden var jeg til min nevøs konfirmation, hvor dette billede blev taget.

Jeg er taknemmelig for, at skønt jeg igennem et helt ungdoms- og voksenliv efterlod mig et hav af brændende broer, at det ikke var dem alle, som gik op i flammer.

Jeg er taknemmelig for, at jeg kan være med til at skabe den forandring, i vores smukke lille land, som jeg ønsker at se.

Jeg havde aldrig aldrig aldrig i min vildeste fantasi, inden jeg blindt tog springet, forestillet mig at jeg kunne leve et liv, som det jeg gør i dag, og for dét er jeg særligt taknemmelig.

Og her gælder den samme mekanisme, som i så mange andre områder af livet:

Hvis ikke du tror på, at noget kan lade sig gøre, så er sandsynligheden for at du tager chancen med det – utroligt lille.

En stor del af mit arbejde idag handler om at vise andre, som er faret vild i samme mørke, vejen ud – og at det rent faktisk kan lade sig gøre, at skabe en tilværelse på den anden side – hvor man kan få alt det man drømte om.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

“Kandidat 37” - lost causes