Fra Rocker til Blogger

Fra Rocker til Blogger

Nu da titlen har fanget dig, så lad os få svesken på disken.

Jeg har, som de fleste ved, en baggrund med 12 år i et kriminaliseret rockermiljø ( og i 19 år psykiatrien) – men den del af mit liv er placeret på sådan en måde, at det ikke fylder noget i min hverdag mere, og det fylder kun meget lidt i de ting jeg laver og er en del af… 

Selv i mine foredrag og kurser fylder rockerdelen meget lidt.

Hvis min baggrund i rockermiljøet bliver bragt i spil af undertegnede, så er det for det meste kun for at skabe en fælles forståelsesramme omkring min person og historie, at skabe validitet omkring en pointe jeg kunne fremføre, eller for at give et indtryk af, hvor jeg kommer fra – så man bedre forstår, hvor jeg er idag.

Hvis min baggrund af en opportunistisk journalist, dokumentarist, vært el lign. forsøges at bringes i spil på en fræk, provokerende eller uhensigtsmæssig måde, så lukker jeg den altid med et smil, og bevæger os alle videre i dialogen, debatten eller hvad vi nu er en del af.

Jeg forstår godt, at det kan være utrolig spændende for Hr. og Fru. danmark, og at der altid er et hav af spørgsmål og forestillinger, som man gerne vil have be- eller afkræftet – I get it – og der findes heldigvis andre formers (tidl. bande-rockermedlemmer), som meget gerne skriver bøger og afdækker mekanismer og strukturer i det ellers hermetisk forseglede undergrundsmiljø – jeg er bare ikke en af dem.

Det er meget simpelt:

Hvis jeg fortsat ønskede at være kendt / anerkendt for min status i det miljø – eller at lukrere på mit forhold hertil, så var jeg blevet i miljøet.

Der opstod for nyligt også en del opmærksomhed omkring mig, da jeg valgte at brænde en kontrakt med DR2 som havde lavet en dokumentarserie omkring mit liv og herunder mit arbejde med Exit af tidligere bande- rockermedlemmer i 5 afsnit – efter vi havde optaget til programmet i et helt år…

Jeg traf denne beslutning, fordi vinklen på mig igennem hele dokumentaren var fikseret i et meget unuanceret perspektiv:

“Ex rockerpræsidenten”

Dvs. hvem jeg engang var, og ikke hvem, jeg er idag…

Hvad jeg engang havde gjort, og ikke, hvad jeg gør idag…

Man havde kort sagt mere travlt med at lave en “actionfilm” om mig – end man havde med at dokumentere og sætte fokus på relevante problematikker inden for forebyggelsesområdet ift. bande-rockerkriminalitet samt forskellige områder af social udsathed, hvilket kort sagt, var de eneste grunde til at jeg overhovedet sagde ja til, at dokumentarholdet fik lov til at følge mig til at starte med.

Mit liv i det miljø er et kapitel i min bog, som jeg accepterer og tager ansvar for, men det er IKKE hele min historie, og det er IKKE definerende for, hvem jeg er idag.

Jeg lever et helt andet liv idag, og har skabt mig en tilværelse “på den anden side af hegnet”, hvor jeg har muligheden for lave en masse afsindigt sjove ting, samtidig med at jeg skaber den ændring i verden, jeg ønsker at se.

Jeg har besluttet at lave denne blog, og give det første indlæg ovenstående lidt vittige titel, for at åbne en dør ind til min tilværelse, og de mange ting jeg er en del af.

Jeg er tilstede på de sociale medier, og i en periode brugte jeg min private FB til at lave lidt længere og “blog lignende” opslag, imens jeg kæmpede kampen for mine døtre, og fik en massiv opbakning hvilket jeg selv den dag idag, er dybt taknemmelig for.

Men da også dette nu er et lykkeligt overstået kapitel, så tænkte jeg, det var på tide at starte på en frisk:

New places – new faces.

Jeg tænkte, at det var på tide at betræde, for mig ukendt terræn, bevæge mig ud af mine velkendte rammer og netværk – og prøve noget nyt..

Så derfor:

 

Med fare for at lyde lidt (utilsigtet) prætentiøs, omend (ganske retvisende) en smule nervøs, så vil jeg rigtig gerne byde jer officielt velkommen om bord på det her lille blog – jeg har glædet mig meget.

Yours truly

Exit

6 kommentarer

 • Simone

  Hej Martin. Har du en bestemt uddannelse bag dig, eller er du støttet af al den viden der er tilgængelig indenfor de respektive områder samt din erfaring?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Exit Martin

   Hej Simone.

   Jeg har ikke en konventionel uddannelse, men jeg har forsket og fået publiceret flere videnskabelige artikler i danske og internationale tidsskrifter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mikael Jensen

  fedt indlæg med masser af power og eftertænksom sandhed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jan Milo

  medier er dom hovedregel interesseret i det “actionprægede” se blot luksusfælden

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Exit Martin

   Ja den type indhold sælger uden tvivl godt, og har god underholdningsværdi.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra Rocker til Blogger