Tak til radio 24/7

“Kandidat 37” – lost causes

“Kandidat 37: Lost causes og sorte sager”

Mange af de sager, der henvises til mig, er “lost causes” eller “sorte sager” – hvor man ganske enkelt er løbet tør for muligheder for at hjælpe borgeren.

Igår afsluttede jeg en borger efter 18 mdr. forløb, og jeg ville ønske, jeg kunne vise ham frem, fortælle jer hans historie og anerkende ham offentligt – han er en succeshistorie til inspiration for andre, ham fortjener det – og jeg er pisse stolt af ham.

3 diagnoser, ingen uddannelse, droppede ud i 7. Klasse, heftigt kokainmisbrug, tvangstanker, fantasier om tortur af andre – og et familieliv millimeter fra et totalt kollaps alle sammen tyndslidste af, at elske en, som havde det så svært.

En grædefærdig mor i starten af forløbet:

“Kan du redde ham, Martin, inderst inde er han sådan en god dreng, det er bare blevet værre og værre, og jeg aner ikke mine levende råd.

En mors kærlighed er noget særligt – og hans er en stærk kvinde.

Da jeg fik ham i forløb, kørte han rundt med våben i sin bil, hallucinerende og havde lige fået en dom for noget road rage – og hans hustru havde trukket sig pga. hans voldsomme adfærd.

En ung mand i frit fald – fyldt med smerter og had, som han næsten ikke kunne trække vejret igennem.

Jeg har delt billeder og klip og små videoer om ham undervejs her på FB, når vi har brobygget til psykiatrien, når vi lavede en TT38 på ham, når han har været med ude og undervise bach. Psyk på SDU, når han er blevet interviewet til hhv. en cand. pæd soc og cand pæd samt en bachelor – alle beskriver de hans imponerende udvikling til inspiration.

Kandidat 37’s historie minder mig om en altid inspirerende pointe, som jeg altid deler, når jeg arbejder med alvorligt hårdt ramte mennesker:

“Smerte skaber forandring og ekstrem smerte, skaber ekstrem forandring”

Til dig, “kandidat 37”:

Buddy – du lavede en fuld 180’er, og er nu en ressource for dig selv, din familie og dit netværk – og jeg er stolt af dig – fuckin stolt af dig.

Og nu hører du måske mine ord, gentaget løbende, lidt bedre.

“Fordi jeg ser mere i dig, end du gør”

Jeg glæder mig til at følge din fortsatte rejse.

Yours truly.

Exit.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tak til radio 24/7